Confidenţialitate

Ramona Chiriac, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, deschide lista comună PSD-PNL la alegerile europarlamentare | AUDIO

Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, Ramona Chiriac, va deschide lista comună PSD-PNL la alegerile europarlamentare din 9 iunie. Decizia a fost luată aseară de liderii coaliției care nu au ajuns însă la un acord final privind alegerile pentru Primăria Capitalei. Potrivit unor surse citate de presa centrală, se ia în calcul varianta ca fiecare dintre cele două partide va avea un candidat propriu pentru București.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Liderii PSD și PNL au decis aseară în ședința Coaliției, ca şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Ramona Chiriac să deschidă lista candidaților la europarlamentare.

Decizia citată pe surse politice de presa centrală a fost confirmată aseară de purtărtorul de cuvânt al PSD în două emisiuni televizate.
Ramona Chiriac conduce din 2021 Reprezentanța Comisiei Europene la București.

Lucian Romașcanu nu a precizat care sunt următorii candidați de pe listă. Cel mai probabil va fi un nume din PSD, mai declara purtătorul de cuvânt.

Cât despre alegerile pentru Primăria Capitalei, coaliția ia în calcul mai multe variante, inclusiv ca cele două partide de la guvernare să aibă candidați separați, spunea purtătorul de cuvânt al PSD la Digi24.

Șeful PNL, Nicolae Ciucă, a declarat duminică într-o emisiune televizată că sondajele făcute de PSD și PNL pentru desemnarea candidatului comun la primăria capitalei sunt gata. În sondaj au fost incluși Sebastian Burduja și Ionuț Lupescu de la PNL, iar de la social democrați Gabriela Firea și Daniel Băluță.

O decizie privind candidații pentru Primăria Capitalei ar urma să fie luată joi de coaliție.

Actualul primar general Nicuşor Dan este susținut pentru Primăria Capitalei de alianța „Dreapta unită” formată din USR, PMP și Forța Dreptei, în timp ce în cursa electorală a anunțat că va intra și edilul sectorului 5 Cristian Popescu Piedone din partea partidului său, Partidul Umanist Social Liberal.

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Șefa reprezentanței Comisiei Europene în România: „România, beneficiar net al fondurilor europene. Oriunde te uiți sunt argumente pentru a avea o atitudine pro-europeană” | VIDEO