Raluca Turcan, către PSD și ALDE: Convocați Parlamentul să abrogăm ordonanțele otrăvite

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a solicitat, vineri, în şedinţa de plen, convocarea „de urgenţă” a Parlamentului pentru dezbaterea legii de abrogare a ordonanţelor de urgenţă privind modificarea Codurilor penale.

Apelul Ralucăi Turcan a fost către parlamentarii de la PSD și ALDE. Liderul liberalilor spune că România „nu poate să fie înlocuită de interesul unui singur om”, făcând referire la Liviu Dragnea.

„Dragi colegi de la PSD şi ALDE. Legea trebuie să fie reperul societăţii noastre, România trebuie să fie pusă mai presus de un om. Sunt şapte zile până la intrarea în vigoare a OUG otrăvite. Plenul este suveran. V-am pus la dispoziţie instrumentul legal de abrogare a ordonanţelor de urgenţă. Vă rog să convocaţi de urgenţă Parlamentul şi să dezbatem legea pentru abrogarea ordonanţelor de urgenţă”, a declarat Raluca Turcan.

Deputatul PNL le-a cerut parlamentarilor „să se delimiteze” de Liviu Dragnea.

„Delimitaţi-vă de domnul Dragnea, România nu poate să fie înlocuită de interesul unui singur om. Suspendaţi şedinţa să dezbatem în regim de urgenţă iniţiativa legislativă pe care v-am pus-o la dispoziţie pentru abrogarea acestor ordonanţe de urgenţă. Vreau să văd solidaritate pentru lege, solidaritate pentru democraţie”, a mai spus Raluca Turcan, în timp ce era aplaudată de opozișie și huiduită de cei de la putere.

PNL a depus, miercuri, la Camera Deputaţilor un proiect de lege de abrogare a ordonanţelor de modificare a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală. Liberalii solicită procedura de urgenţă pentru adoptarea acestui proiect de lege.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS