Raluca Prună: Ministrul Tobă să explice de ce întârzie să trimită documentele la DNA în cazul coloanelor oficiale

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat la Interviurile Europa FM că ministrul de Interne, Petre Tobă, ar trebui să explice dacă și de ce întârzie să trimită documentele cerute de procurorii DNA în dosarul în care fostul ministrul Gabriel Oprea este urmărit penal pentru abuz în serviciu, pentru folosirea ilegală a coloanelor oficiale.

DNA a cerut Ministerului de Interne să spună care a fost bugetul alocat de poliție pentru coloanele oficiale folosite de Gabriel Oprea.

”Nu eu trebuie să vorbesc cu dl ministru Tobă. Din moment ce cererea doamnei procuror șef Kovesi a fost sau a făcut afirmații publice, cred că e datoria Ministerului de Interne să explice dacă a avut într-adevăr întârzieri, de ce sunt aceste întârzieri și să discute direct cu Parchetele. Cred că discuția trebuie să aibă loc între ministrul de Interne și procurorul șef DNA. Fiind o cerere publică, eu sunt convinsă că dl Tobă a auzit de această cerere și va face în așa fel încât fie să lămurească dacă există o întârziere, fie să trimită acele acte, despre care doamna Kovesi spune că au întârziat să ajungă la DNA.”, a declarat Raluca Prună.

Recent, procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a declarat la Interviurile Europa FM că dosarul coloanelor oficiale, în care fostul ministru de Interne Gabriel Oprea este acuzat de abuz în serviciu, este aproape de finalizare.

Procurorii mai așteaptă de la Ministerul de Interne calcularea prejudiciului din acest dosar.

”Pot să vă spun că noi am cerut să se calculeze prejudiciul în dosar. Depindem de răspunsuri de la alte instituții (n.r. structurile Ministerului de Interne). Dacă acele răspunsuri vin în timp scurt și soluția noastră va fi în timp scurt.”, a declarat Kovesi, făcând referire la Ministerul de Interne care amână să calculeze prejudiciul.

Dosarul privind folosirea ilegală a coloanei oficiale de către ministrul Oprea a fost deschis după decesul polițistului Bogdan Gigină. El a murit în urma unui accident în timp ce îi deschidea calea lui Gabriel Oprea. În acest dosar mai este urmărit penal tot pentru abuz în serviciu și fostul procuror general Tiberiu Niţu, după ce ar fi beneficiat ilegal de coloană oficială.

Potrivit DNA, Gabriel Oprea a folosit coloana oficială de peste 1.600 de ori în perioada în care a fost ministru de Interne, de multe ori în scop personal.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS