Confidenţialitate

Raiduri antiteroriste în Istanbul. 13 persoane au fost arestate

Polițiștii turci au descins astăzi la mai multe adrese din Istanbul în căutarea unor complici ai celor 3 kamikaze care s-au aruncat în aer pe aeroportul Ataturk.

13 persoane au fost reținute în urma raidurilor, toate fiind bănuite de legături cu gruparea teroristă auto-intitulată Statul Islamic.

Între timp, presa din Turcia scrie că cei 3 atacatori au fost identificați, fiind vorba de 3 bărbați originari din Tadjikistan.

Forțele de ordine din Turcia au descins la 16 adrese din Istanbul, fiind căutate mai multe persoane care ar fi putut ajuta la comiterea atacului terorist de pe aeroportul Ataturk.

Cel puțin 13 persoane au fost reținute, iar polițiștii cred că acestea au legătură cu teroriștii Statului Islamic.

Potrivit BBC, alte 9 persoane au fost arestate în Izmir – ele fiind suspectate că recrutează și asigură suport logistic pentru gruparea teroristă.

 

Cei 3 kamikaze, identificați

Între timp, autorităţile i-ar identificat pe cei trei kamikaze de pe aeroport.

La Repubblica relatează că aceștia ar fi din Tadjikistan, jurnaliștii publicând și o fotografie cu cei trei surprinsă de camerele din aeroportul Ataturk.

Pe de altă parte, cotidianul Hurriyet afirmă că unul dintre atacatori este un cecen pe nume Osman Vadinov, ajuns în Turcia din orașul sirian Raqqa, unul dinter fiefurile Statului Islamic.

Atacatorii ar fi închiriat în urmă cu o lună un apartament în cartierul Fatih, din Istanbul.

În atacul terorist de pe aeroportul Ataturk, 42 de oameni și-au pierdut viața și peste 230 au fost răniți.