Raid aerian după presupusul atac chimic comis în oraşul Douma din Siria

Cel puţin 14 persoane au murit după ce baza militară Tiyas a fost lovită de rachete.

Siria acuză Statele Unite că ar fi implicate în contextul în care Washingtonul și Parisul au acuzat Rusia în faţa Consiliului de Securitate al ONU în presupusele atacuri chimice comise în oraşul Douma din Siria.

Pentagonul a negat orice legătură cu  raidul de la baza militară siriană. De asemenea, Ministerul francez de Externe a declarat că Franţa nu este implicată.

Pe de altă parte, oficialii din Israel au refuzat să dea declaraţii. Israelul a mai condus în trecut atacuri ce au vizat locaţii militare siriene, convoaie şi baze militare ale trupelor iraniene care îl susţin pe preşedintele Siriei, Bashar al-Assad.

Franţa şi Statele Unite au acuzat Rusia în faţa Consiliului de Securitate al ONU în presupusele atacuri chimice comise în oraşul Douma din Siria. Sprijinul militar rus şi iranian este prezent pe teren şi la toate eşaloanele aparatului de război sirian şi niciun avion sirian nu decolează fără ca aliatul rus să fie informat”, a declarat ambasadorul francez la ONU

De partea  cealaltă,  preşedintele rus, Vladimir Putin, a avertizat împotriva  „provocărilor şi speculaţiilor” considerate „inadmisibile”. Rusia a dezminţit că regimul sirian a recurs la arme chimice sâmbătă la Douma susținând că Experţi ruşi ar fi mers pe teren şi nu ar găsit dovezi în acest sens

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS