RAFO Onesti, la fier vechi

Una dintre cele mai mari rafinării din România nu mai funcţionează de câţiva ani.

Rafinăria RAFO Oneşti va fi vândută la fier vechi.

Acţionarul principal, firma Petrochemical Holding, a decis să demonteze rafinăria, iar terenul pe care se află aceasta va fi folosit ca platformă industrială pentru proiecte tehnice.

RAFO Oneşti, una dintre cele mai mari rafinării din România, nu mai funcţionează de câţiva ani.

Ruşii care deţin firma Petrochemical Holding au luat această decizie ca urmare a situaţiei financiare în care se află Rafo Oneţti. Potrivit unui comunicat, directorul general al rafinăriei a fost împuternicit să vândă toate instalațiile. Banii obţinuţi vor fi folosiţi pentru finanţarea activității curente, plata obligaţiilor de mediu şi întreţinea infrastructurii existente în vederea dezvoltării pe terenurile rafinăriei a unei platforme industriale pentru realizarea unor proiecte tehnice.

Preţul de vânzare a activelor şi a utilajelor se va stabili în baza preţurilor utilajelor pe piaţa second hand, dar nu poate fi mai mic decât preţul fierului vechi pe piaţa locală românească, se precizează în comunicat.

Rafo Oneşti a fost înființată în 1956, fiind una din cele mai mari rafinării de la noi din ţară. Însă, complexul nu mai funcţionează din anul 2008, când majoritatea angajaţilor au fost disponibilizaţi. În 2009, rafinăria a fost cumpărată de compania Petrochemical Holding, cu capital rusesc.