Rafinaria Lukoil Ploiesti a oprit mai multe instalatii

Pe fondul unei anchete pentru o uriașă fraudă fiscală, angajații Lukoil declară că mai multe instalații au fost oprite, în ciua declarațiilor oficiale că activitatea decurge normal.

Se pare că perchezițiile car au avut loc joi la sediul companiei Lukoil din Ploiești nu au rămas fara urmări.

Astăzi la ora 16:00, mai multe instalații ale rafinăriei Petrotel Lukoil din Ploiești au fost oprite, au declarat pentru Europa FM mai mulți angajați. Oamenii susțin că deși au venit astăzi la serviciu, mulți dintre ei nu au desfășurat activitatea zilnică obișnuită.

Cu toate acestea, conducerea rafinăriei Petrotel Lukoil din Ploiești dă asigurări prin intermediul unui comunicat că activitatea companiei nu este afectată de ancheta autorităților române.

În aceste zile, o anchetă este în plină desfășurare la rafinăria Lukoil unde procurorii susțin că s-ar fi desfășurat mai multe afaceri ilegale în urma cărora bugetul statului a pierdut 230 de milioane de euro, din care 112 milioane ar fi din evaziune fiscală, iar restul prin spălare de bani.

În urma perchezitiilor, procurorii au plecat de la sediul companiei cu mai mulți saci de documente dar și cu computere care au fost duse la sediul Parchetului de pe langă Curtea de Apel Ploiești, acolo de unde se fac cercetările în acest dosar.

Rafinăria din Ploiești face parte din grupul petrolier rus LUKOIL care lucreaza pe teritoriul României înca din anul 1998 și este una dintre cele mai mari companii energetice și de carburanți de pe piața românească.