Rafila: Suntem la jumătate din capacitatea de testare din Germania

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat că, în România, „suntem la jumătate din capacitatea de testare din Germania”, raportat la numărul de locuitori.

“Ca să vă dau o cifră, care să îi încurajeze pe unii sau să îi dezamăgească pe alții, suntem la jumătate din capacitatea de testare din Germania, raportat la populație. Noi avem circa 8.000, 8.500 de teste care se pot efectua zilnic. În Germania, cantitatea, raportată la populație, este dublă, dar evoluția testărilor este încurajatoare și e un lucru bun că s-a reușit într-un interval relativ scurt, ținând cont și de capacitățile din România”.

Alexandru Rafila a punctat că testele rapide nu se folosesc pentru testarea în masă.

Testele rapide sau, mai exact, testele serologice, se folosesc pentru studii de sero-prevalență, ca să vedem, la un moment dat, cât la sută din populație a trecut prin boală. Se eșantionează populația la un nivel considerat semnificativ, regional, local. În Italia, în circa o lună, va avea loc un studiu de sero-prevalență, de estimare a numărului de italieni care au trecut prin boală”, a adăugat sursa citată.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS