Confidenţialitate

Rafila: Nu poți să-i pretinzi unui medic să nu se panicheze dacă nu are echipament | AUDIO

Președintele Societății Române de Microbiologie s-a alăturat vocilor care cer ca medicii din prima linie de luptă cu noul coronavirus să aibă echipamentele de protecție necesare.

“Vreau să înțelegem contextul, pentru că și medicii sunt oameni, fiecare are emoții, preocupări, îngrijorări… și atunci sunt două lucruri care trebuie făcute. În primul rând, să le oferi un confort profesional, prin asigurarea materialelor de protecție – fără chestiunea asta nu se poate! –  și cred că trebuie, nu neapărat consiliere psihologică, dar – în fiecare unitate medicală – trebuie să existe un nucleu de oameni care iau deciziile și care să discute zilnic cu personalul medical, să vadă ce preocupări sunt, să vadă care sunt îngrijorările lor”, a declarat Alexandru Rafila, într-un interviu pentru Mediafax.

“Doar o decizie administrativă, de sancționare a medicilor, nu o să rezolve lucrurilor, dimpotrivă, o să le agraveze”, a adăugat doctorul.

“Nu poți să-i pretinzi unui medic să nu se panicheze dacă nu are echipament de protecție”, a atras atenția Alexandru Rafila.

“Oamenii stau în case, refuză să maergă pe străzi… în schimb, îndemnă medicii să [își facă treaba n.r] fără echipament. Lucrurile astea nu merg!”, a conchis șeful PSRM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.