Confidenţialitate

Rafila: La începutul săptămânii viitoare, România va avea peste 2.000 de infectări

Preşedintele Societăţii de Microbiologie consideră că, la începutul săptămânii viitoare, România va depăşi pragul de 2.000 de persoane infectate cu  noul coronavirus.

Potrivit lui Alexandru Rafila, trecerea în așa-numitul “scenariu 4” va însemna adoptarea de noi acte normative necesare gestionării crizei sanitare.

“Deja aveam 1.500 de cazuri. Dacă ne gândim că mâine şi poimâine probabil vom avea cel puţin în jur de 200 de cazuri, ne apropiem de 2.000 şi atunci trebuie luate măsuri specifice”, a spus medicul la Digi 24.

“Probabil că luni sau marţi o să fim în această situaţie”, a adăugat el.

În opinia sa, nu este exclusă închiderea temporară a unor zone sau localităţi, aşa cum s-a întâmplat în Italia în situaţii similare.

Condiția o reprezintă “o creştere locală extrem de puternică a cazurilor”.

“În momentul în care este foarte mult personal medical care a fost afectat de infecţie, decât să nu tratezi pacienţi deloc, atunci preferi să utilizezi personal medical care este asimptomatic, e într-o stare bună de sănătate şi singurul lucru pe care-l are este un test pozitiv”, a precizat Alexandru Rafila.

La adresa solidaritate@europafm.ro, așteptăm mesajele cadrelor medicale aflate în prima linie de luptă cu noul coronavirus. Credem că medicii și asistentele sunt primii care trebuie sprijiniți pentru a ne putea ajuta la rândul lor.

Zi de zi, într-un Jurnal online de carantină, vă ținem la curent cu evoluția situației în țară, dar și în restul lumii.