Confidenţialitate

Rafila: Creșterea numărului de cazuri COVID-19 de 15-20% în toamnă ar fi o chestiune suportabilă

Trebuie să reuşim să-i protejăm pe cei vulnerabili în faţa coronavirului, acesta fiind principalul obiectiv de urmărit în perioada următoare, spune reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Autorităţile au spus de mai multe ori în ultimele zile că se aşteaptă ca numărul de cazuri să crească în perioada următoare odată cu începerea şcolii, dar şi având în vedere alegerile locale de la sfârşitul lunii.

Alexandru Rafila a spus la Europa FM că acest lucru nu este neapărat o problemă, dacă este vorba în special de cazuri la persoane tinere.

Dacă această creștere va fi moderată, de 10-15-20%, va fi o chestiune suportabilă. Dacă ajungem în situația în care creșterea din toamnă va fi continuată de o creștere în lunile reci, când oamenii lucrează mai mult în interior, situația se poate complica.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Alexandru Rafila mai spune că e foarte important ca la şcoală să le fie explicată copiilor întreaga situație.

Copiii trebuie educați, nu trebuie blamați, acuzați, ostracizați în vreun fel. Pentru un copil, portul măștii este o dificultate și trebuie să accepte încet, încet acest lucru. Trebuie găsită o soluție ca el să respire liber. Este foarte greu ca pe durata unei zile să țină o mască non-stop.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.