Confidenţialitate

Rafila: Campania de informare cu privire la pastilele de iodură de potasiu ar putea începe săptămâna aceasta | AUDIO

Pastilele de iodură de potasiu vor fi distribuite populației numai după o campanie de informare bine pusă la punct, anunță ministrul Sănătății. Este vorba de un tratament care nu trebuie luat preventiv – ci doar în cazul unui incident nuclear. Campania de informare ar urma să înceapă în această săptămână, spune Alexandru Rafila.

„Nu putem să facem distribuția acestor comprimate fără să existe o campanie de informare a publicului privind modul de administrare și utilizare, doar într-o situație în care Doamne ferește apare un incident care să presupună acest lucru. Această campanie are o componentă vizuală și va exista alături de aceasta un flyer informativ care va însoți distribuția acestor pastile către cetățeni”, a explicat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Recent, medicii de familie au declarat că nu vor să se implice în distribuirea pastilelor de iodură de potasiu. Ministrul Sănătății speră că aceștia se vor răzgândi: „Am încercat să înțeleg. Ne-au spus în mod foarte clar că ei consideră o chestiune birocratică distribuirea acestor pastile către pacienții de pe propriile liste. Eu le-am spus că – și nu în spirit polemic – consider că avem responsabilitate , noi ca și administratori ai sistemului de sănătate pentru toți pacienții din România. Mai rămâne să analizăm cu colegii de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Vom găsi o soluție”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Rafila: Ministerul Sănătății se gândește la reintroducerea vaccinului anti-HPV în programul național de imunizare | AUDIO