Arafat: Termoscanner-ul nu îți face poză și nici nu îți citește CNP-ul de pe frunte | AUDIO

Termoscannerele doar măsoară temperatura, nu colectează date despre persoane, așa cum se vehiculează pe internet – spune Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Reacția sa vine după ce unele persoane au scris, pe rețelele de socializare, că termoscannerele ar introduce microcipuri în corpul oamenilor, pentru a-i putea controla cu ajutorul tehnologiei:

“Termoscanarea, în primul rând, este făcută de la distanță printr-un scanner care iți vede temperatura. Nu scrie numele tău, nu-ți ia datele tale, nu ia CNP-ul tău de pe frunte, nu ia nimic. Deci este o termoscanare. Nici măcar nu știe cum te numești, nu știe nimic. Nu-ți face poză, nu-ți face absolut nimic. Îți ia temperatura. Dacă temperatura este peste un anumit nivel, atunci se ajunge la a nu-ți permite să intri, să iți recomande să ajungi la un medic. Deci, mai mult este vorba despre protecția celor care sunt în interiorul unui spațiu. Și acum, când am intrat aici, pompierul m-a oprit și mi-a luat temperatura”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Raed Arafat spune că autoritățile sunt îngrijorate de valul de știri false care circulă pe internet:

“Este în atenția tuturor atacul care este acum pe rețelele de socializare, pentru a deforma realitatea, pentru a da informații false, pentru a explica că virusul nu există, și pentru a crea grupuri de oameni care să vină împotriva celor care încearcă să implementeze soluții pentru a preveni răspândirea infecției. Clar că aici toate instituțiile statului sunt preocupate de acest lucru. Avem și grupuri de voluntari care încearcă să combată ideile false care sunt răspândite extrem de agresiv în rețelele de socializare”. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS