Confidenţialitate

Arafat: Nu se știe cine a permis pelerinilor din afara Iaşului să participe la Hramul Sfântei Parascheva | AUDIO

Nu se ştie cine a permis pelerinilor din afara Iaşului să participle la Sfânta Liturghie de Hramul Cuvioasei Parascheva, a declarat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat.

El a reluat, însă, apelul către populaţie să respecte regulile în timpul pandemiei, în condiţiile în care România înregistrează, de la o zi la alta, cifre record de îmbolnăviri.

“Aici nu pot să vă răspund, că nici eu nu știu dacă s-a dat sau cine a dat acest lucru. Noi când punem aceste măsuri, încercăm să reducem expunerea, să reducem transmiterea.

Apelul nostru către populație este să înțeleagă situația și să fie parteneri cu noi. Sunt foarte mulți care îndeamnă populația la nerespectarea regulilor. Acest lucru înseamnă pacienți în plus și, probabil, persoane decedate”, a spus Raed Arafat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe parcursul zilei, forţele de ordine au dat voie şi pelerinilor din alte localităţi să participe la Hramul Sfintei Parascheva, care a început astăzi. Guvernul hotărâse ca la evenimente să participle doar credincioşii care locuiesc în Iaşi.