Raed Arafat: “Nu există motive de panică, oamenii să-și păstreze calmul” | AUDIO

Șeful Departamentuliui pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a spus azi că nu există motive de panică și insistă ca oamenii să-și păstreze calmul.

Arafat a mai spus că au fost identificate peste 4.000 de locuri, la nivel național, care pot fi folosite pentru carantină, el subliniind într-o oră de la identificarea unui prim caz de coronavirus nu se poate ajunge la epidemie.

Raed Arafat:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Sunt peste 4.000 de locuri identificate la nivelul județelor și care se află în diferite tipuri de spații fie puse la dispoziție de autoritățile locală, unde persoanele pot sta împreună, fie separat. (…) Avem stocuri pentru echipele medicale, nu multe, dar pentru asta se fac achizițiile în regim de urgență. Lipsa măștilor din farmacii este în toată Europa. Știm ca unii au ascuns maști și așteaptă să se ridice starea de panică”, a spus, într-o conferință de presă, Raed Arafat.

Referitor la centrul de carantină din Capitală, despre care deputatul Emanuel Ungureanu a afirmat că se află într-o „zonă aglomerată”, iar în aceeași clădire se tratați și alți pacienți, secretarul de stat în MAI apunctat că dacă se va găsi o altă locație, se va putea decide mutarea lui.

„Nu comentez despre comentariile altora. Centrul de carantină în București este acolo. Dacă găsesc altă locație și se decide la un anumit moment să se facă altă locație. Acum respectă regulile pentru că a fost vizitat inclusiv de Direcția de Sănătate Publică atunci când a fost deschis”, a punctat Arafat.

Parlamentar USR Emanuel Ungureanu spunea, marți, că locaţia secretă din Bucureşti destinată celor suspecți a fi infectați cu coronavirus este într-o zonă aglomerată, în aceeași clădire fiind tratați și pacienți cu insuficienţă renală cronică.

„Acea clădire, în niciun caz nu este potrivită pentru cuvântul izolare, pentru suspiciuni de coronavirus din două motive: locaţia este într-o zonă superaaglomerată, în apropierea unor blocuri şi a unui hipermarket şi, doi, în acea clădire sunt îngrijiţi de luni până sâmbătă pacienţi cu insuficienţă renală cronică care au sistemul imunitar deprimat”, a afirmat, marți, Ungureanu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS