Confidenţialitate

Raed Arafat: Nu este posibil ca unii medici să ajungă la burnout, iar alții să vină cu o hârtie motivând că nu se pot apropia de bolnavii COVID | AUDIO

Corpul de Control al Ministerului Sănătății verifică modul în care au fost eliberate mai multe adeverințe care au scutit cadrele medicale să lucreze în gărzi pentru a avea grijă de pacienți infectați cu SARS-Cov-2.

Până acum, se cunosc 12 cazuri din două unități sanitare. Nu se poate ca unii să muncească fără oprire și alții să se sustragă nejustificat – spune șeful DSU, Raed Arafat. Acesta vrea ca verificările să îi vizeze și pe cei care au eliberat scutirile, pentru că – spune el- astfel de excepții trebuie să fie bine întemeiate și justificate științific.

„Este un lucru total incorect. Nu se poate ca unii colegi să fie de dimineața până dimineața la lucru și unii dintre ei au ajuns chiar la burnout și alții să vină cu o hârtie de la medicina muncii care să spună că nu se poate apropia de bolnavii COVID. Sunt foare rare cazurile în care într-adevăr poți să accepți ca cineva să nu lucreze în aceste condiții. Eu nu știu în alte țări să se emită hârtii de acest gen. Sunt invenții care sper ca la nivelul ministerului Sănătății, controlul să scoată la iveală situația. Nu este un fenomen în masă, dar trebuie verificată pentru că problema este și cel care emite un astfel de certificat”, a spus Raed Arafat.

Citește și: România a ajuns pe un platou în ceea ce privește evoluția îmbolnăvirilor COVID. Arafat: Presiunea pe spitale este în continuare foarte mare | AUDIO

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.