Raed Arafat: “Mesajele referitoare la furtună, care induc panica, sunt iresponsabile “

Pe rețelele de socializare au circulat astăzi mai multe mesaje care induc panica, mesaje legate de o posibilă furtună în capitală, în această seară.

De-asemenea, mesaje de pe numere necunoscute au fost trimise și pe WhatsApp.

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, a spus la Europa FM că mesajele sunt total iresponsabile.

Noi am primit foarte multe telefoane, oameni care nu mai știu ce se întâmplă. Mesajul faimos care a ieșit că cum că se ascund faptele, nu au niciun fel de realitate.“

Tot el mai spune că în București între orele 18.00 – 02.00 o să fie descărcări electrice și ploi cu 20-30l/m2 și viteza vântului va ajunge la 55-65 km/h.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dacă în ce privește capitala situația se va schimba– a mai spus Raed Arafat – Administrația de Meteorologie va informa populația la momentul potrivit.

Între timp, IGSU a transferat echipaje și utilaje de intervenție în județele vizate de codul portocaliu de furtună.

În județele care sunt vizate de codul portocaliu prefecții au ținut ședințele de Comitete pentru situații de urgență, sunt echipe operative permanente în cele cinci județe cu cod portocaliu, aceste echipe sunt suplimentate și de echipe pe care ISU le-a trimis din alte județe pentru spijin cu motopompe și cu mijloace care să ajute la scoaterea apei dacă intră în beciuri, case și așa mai departe. ”

20 sept-18 Arafat despre pregatiri furtuna

Secretatul de stat, Raed Arafat, a vorbit și despre noul sistem de alarmare în caz de urgență pe care vrea să-l implementeze Guvernul.

Este un sistem mult mai performant care va permite să apară mesajul simultan la mii de telefoane și nu la rând, cum e cu SMS-ul. Este un sistem care poate să vină pe orice fel de telefon și este un mod care ne permite pe zone geografice stabilite de noi să emită mesaje fără să deranjăm pe cei care nu sunt implicați. Chiar acum are loc o ședință

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS