Confidenţialitate

Raed Arafat: “La sfârşitul anului trecut 15 cluburi au fost închise”

În cluburi încă se permite intrarea unui număr de persoane mai mare decât capacitatea, avertizează șeful DSU. Raed Arafat spune că există riscul repetării altor catastrofe precum cea de la Colectiv. El a făcut apel ca oamenii să anunţe la 112 dacă observă că într-un local ieşirea de urgenţă este blocată.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“Colegii de la pompieri merg şi fac verificări. Legea prevede că dacă se eliberează în faţa lor ieşirea de urgenţă înseamnă că este ok. Nimeni nu ştie după ce pleacă pompierul de la control dacă persoana este atât de iresponsabilă să blocheze din nou ieşirea de urgenţă. Găsiţi că sunt ieşirile de urgenţă blocate, anunţaţi şi vor veni colegii să verifice, pentru că este imposibil, nu putem păzi fiecare amplasament cu un pompier sau cu un poliţist”.

 

La sfârşitul anului trecut 15 cluburi au fost închise, a anunțat Raed Arafat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“La sfârşitul anului trecut 15 cluburi au fost închise pentru număr mai mare decât cel permis în incintă, care este extrem de grav. Riscăm să repetăm alte catastrofe numai prin faptul că în loc să am 100 am 300 înăuntru şi când am o urgenţă să nu poată iasă şi să se calce în picioare ca să iasă şi să moară călcaţi unii de ceilalţi. Controalele vor continua.”.

 

Secretarul de stat în Ministerul de Interne a vorbit și  despre sancțiunile pe care le riscă administratorul unui local, dacă în interior sunt descoperite mai multe persoane decât numărul declarat în autorizația de funcționare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“Dacă depăşeşti până la 10% este o amendă foarte serioasă între 30.000 – 100.000 de lei, iar în cazul în care depăşeşti cele 10% este 30.000 până la 100.000 plus închidere două luni, lucru care a fost practicat. Iar o dată s-a închis, nu se redeschide decât după două luni şi acolo unde e nevoie de autorizare nu se mai deschide decât după ce ai autorizare.”