Confidenţialitate

Raed Arafat explică în ce condiții se va desfășura carantina la Timișoara | AUDIO

Timișoara și 4 comune din județul Timiș intră în carantină pentru următoarele 14 zile, a decis Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Măsura se aplică din 8 martie. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, urmează să semneze ordinul care prevede ce restricții vor intra în vigoare.

Nimeni nu va mai putea ieși din casă fără un motiv întemeiat și fără declarație pe propria răspundere, a spus șeful DSU, Raed Arafat:

”Apelul către populație este să suporte aceste măsuri, să ne înțeleagă de ce le luăm. Ieșiți numai dacă trebuie. Declarațiile pe propria răspundere să se facă numai pentru situațiile care sunt prevăzute și să fie reale. Să nu ieșiți din localitate dacă nu trebuie să ieșiți. Să nu ieșiți din casă pentru anumite activități care nu sunt prevăzute și pun în risc reducerea impactului acestei carantine.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Anumite restricții vor fi mai dure pe timpul weekendului, a explicat șeful departamentului pentru Situații de Urgență:

”Vor rămâne deschise în timpul week-endului doar magazinele alimentare, farmaciile, nu vor fi deschise mall-urile, centrele comerciale și celelalte magazine, ele vor rămâne deschise în timpul săptămânii. Tocmai pentru a încuraja oamenii să nu iasă decât dacă este strictă nevoie în perioada respectivă”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Raed Arafat a spus că, în perioada următoare, va crește numărul dozelor de vaccin anti-COVID pentru Timișoara.

”Trebuie să intensificăm vaccinarea în zona Timișoarei și în zonele care sunt mai afectate. Urmează să crească numărul dozelor pentru a putea controla situația mai bine. ”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În Timișoara, rata de  infectare cu noul coronavirus a depășit 7 cazuri la o mie de locuitori, iar județul Timiș are cea mai are rată de incidență a cazurilor de COVID-19 din țară: 5.48, potrivit datelor valabile pentru ultimele 24 de ore.