Confidenţialitate

Raed Arafat: Adeverința de trecere prin boala Covid 19 va fi valabilă 180 de zile | AUDIO

Şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunţat schimbările care intervin după prelungirea stării de alertă. Cea mai importantă dintre acestea vizează persoanele care au trecut prin COVID-19. Adeverința de vindecare va avea o valabilitate de 180 de zile, nu de 90, cum era până acum.

”Cea mai importantă modificare este a celor care au trecut prin boală. Până acum, noi am mers pe 14-90 de zile, urmează să fie modificat de la 14 la 180 de zile pentru a veni în concordanță cu Ordonanța de Urgență privind certificatul digital și abordarea europeană.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Până la 1.000 de persoane pot participa la spectacole în aer liber, a mai anunțat Raed Arafat. La nunți și botezuri trebuie asigurată o suprafață de 2 mp de persoană, nu de 4 cum era până acum. De asemenea, însoțitorii copiilor la locurile de joacă nu mai trebuie să fie vaccinați. A fost eliminată și regula referitoare la maxim 6 persoane permise la masă, pe terase.

Relaxările sunt condiționate de incidența cazurilor de Covid, a amintit șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. La noi în țară răspândirea tulpinii Delta este încă sub control:

”Preponderența variantei Delta este în creștere în aproape toată Europa și vedem că în unele zone impactul este mai mare, deja. La noi, din fericire, suntem încă într-o situație controlată și într-o situație foarte bună la acest moment, dar prin mobilitatea, prin ieșirea din țară și mersul în alte țări unde varianta Delta este prezentă, este posibil să fie în următoarea perioadă creștere pe linia variantei Delta”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.