Radu Stroe, audiat in dosarul accidentului aviatic din muntii Apuseni

Radu Stroe este audiat la sediul Parchetului Instanței Supreme în dosarul accidentului aviatic care a avut loc în 20 ianuarie, în munții Apuseni.

Fostul ministru al Afacerilor Interne a demisionat la scurt timp după tragedie.

În acest dosar – în care s-a început urmărirea penală față de faptă – mai sunt citați fostul ministru al Transporturilor Ramona Mănescu și șeful STS Marcel Opriș.

Fostul ministru al Afacerilor Interne a ajuns la sediul Parchetului în jurul orei 12.30.

Radu Stroe este audiat în legătură cu accidentul aerian din munţii Apuseni, despre care, înainte de a demisiona, spunea că îi pare rău că s-a întâmplat în timpul mandatului său.

El a demisionat de la şefia MAI în 23 ianuarie, la trei zile după tragedie.

În dosarul accidentului din Apuseni, procurorii au decis începerea urmăririi penale pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neglijenţă în serviciu.

Anchetatorii mai spun că nu s-au respectat măsurile legale de securitate şi sănătate în muncă, iar personalul aeronautic civil și-a încălcat îndatoririle de serviciu.

În accidentul aviatic, pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa, iar copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir, Valentin Calu, Cătălin Pivniceru şi Sorin Ianceu au fost răniți.