Confidenţialitate

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, audiat la poliție într-un dosar de abuz în serviciu. „Este vorba de o autorizație de construire emisă în mandatul anterior”

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a fost audiat la secția 8 de Poliție din Capitală. Edilul este martor într-un dosar în care mai multe persoane bănuite de fals intelectual și în acte sub semnătură privată dar și abuz în serviciu după construirea unei clădiri din Capitală.

Reamintim, marți dimineață au avut loc percheziții în Capitală și în județele Ilfov și Dâmbovița în acest dosar.

Potrivit anchetatorilor, în noiembrie 2020, mai mulți reprezentanți ai unor instituții publice din Sectorul 2 ar fi semnat, în fals, un document prin care aprobau regimul de înălțime al unei clădiri.

În fapt însă, proprietarul construise mai multe etaje decât era scris în autorizație.

Audiat în acest dosar, primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, spune că semnătura sa apare pe un certificat, cel de edificare, documentul care atestă că există autorizație de construcție:

„Este vorba de o autorizație de construire emisă în mandatul anterior cu un certificat de edificare emis în mandatul meu. În acest mandat, sigur, există niște suspiciuni pentru că, față de certificatul de edificare, înregistrarea la cadastru este diferită.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe lângă certificatul de edificare semnat de primar, la inaugurarea clădirii a fost semnat un proces verbal de recepție de către un inspector angajat al primăriei:

„Procesul verbal de recepție a fost semnat de către o persoană din primărie, un inspector din cadrul primăriei. Nu a fost suspendat, nu am avut până acum niciun motiv să facem acest lucru.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În acest dosar, anchetatorii spun că proprietarul clădirii ar fi făcut presiuni asupra unor angajați din instituțiile publice să scrie în documente că suprafețele apartamentelor sunt mai mari față de cele scrise în autorizația de construcție. 12 persoane sunt audiate de anchetatori.

Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Citește și: Managerul Spitalului Județean Suceava, denunțat pentru că și-a aprobat singur cererea prin care solicită să efectueze ore în ambulatoriul spitalului | AUDIO