Radu Mazăre și fratele său, senatorul Alexandru Mazăre, trimiși în judecată de DNA

Radu Mazăre și fratele său, senatorul Alexandru Mazăre, au fost trimiși în judecată de procurorii DNA.

Radu Mazăre, la data faptelor primar al Constanței, este acuzat de  luare de mită și fals în declarații. Senatorul PSD Alexandru Mazăre este acuzat de complicitate la luare de mită și fals în declarații.

Dosarul vizează programul de construire locuințe modulare în Campusul Social “HENRI COANDĂ”.

 

În acelaşi dosar a mai fost trimis în judecată şi omul de afaceri Avraham Morgestern, pentru dare de mită.

Potrivit anchetatorilor, „Mazăre Radu Ștefan, în calitate de primar al Municipiului Constanța, a lansat, la începutul anului 2011, programul de construire locuințe modulare grupate in Campusul Social “HENRI COANDA”, aprobat prin hotărâre a Consiliului Local al mun. Constanța. Pe fondul demarării acestui proiect, inculpatul Morgenstern Avraham, în calitate de reprezentant al unei societăți comerciale, a dorit să își asigure câștigarea licitației ce urma să fie organizată”.

Astfel, în cursul anului 2011, „omul de afaceri i-a remis primarului municipiului Constanța, Mazăre Radu Ștefan, suma totală de 175.000 de euro, pentru ca acesta să-i faciliteze câștigarea licitației ce avea ca obiect contractul de construire a campusului social, în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro)”, anunță DNA.

Procurorii spun că „din suma totală de 175.000 de euro, 95.000 de euro au fost transferați către contul personal al primarului Mazăre Radu Ștefan și 80.000 de euro către contul pus la dispoziție de fratele său Mazăre Alexandru, ambele fiind deschise la o bancă din Israel”.

În declarațiile de avere formulate în perioada 2011-2012, Mazăre Radu Ștefan și Mazăre Alexandru nu au menționat conturile personale deschise în Israel și nici sumele de bani virate cu titlu de mită de către omul de afaceri.

 

Dosarul se va judeca la Înalta Curțe de Casație și Justiție.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS