Radu Mazare, retinut de DNA

Primarul Constanței a fost audiat timp de opt ore la sediul central al DNA.

Radu Mazăre, primarul Constanței, a fost reținut de DNA pentru luare de mită. El a ieșit încătușat din sediul Direcției Anticorupție.

Primarul Constanţei îşi va petrece noaptea în arest.

Procurorii urmează să ceară, marţi, arestarea sa preventivă.

Înaintea audierii, primarul PSD a spus că acest caz are legătură cu faptul că TV Neptun şi Ziarul Telegraf au câştigat anumite licitaţii la Primăria Constanţa.

Atît la postul de televiziune, cât şi la publicaţia constănţeană, acţionar este omul de afaceri Sorin Strutinsky.

Întrebat dacă se aştepta să fie reţinut, Radu Mazăre a spus că, ‘în viaţă este bine să fii pregătit pentru orice’.

În 6 februarie,el a fost chemat la DNA Constanţa pentru a i se aduce la cunoştinţă o nouă acuzaţie, de abuz în serviciu, pentru că nu a suspendat din funcţie patru funcţionari ai primăriei trimişi în judecată într-un dosar privind atribuirea nelegală de terenuri.

Potrivit unor documente ale procurorilor, cercetările în acest dosar au la bază sesizarea făcută de Agenţia Naţională de Integritate.

Instituția cerea DNA să îl verifice pe Radu Mazăre pentru conflict de interese – Primăria Constanţa a acordat contracte în valoare de peste 4 milioane și jumătate de oră firmelor Conpress Holding şi Soti Cable Neptun.

Asociatul acestora, Sorin Strutinsky, este deja arestat şi judecat pentru că ar fi primit aproximativ două milioane de euro ca să intervină la instituţii publice pentru plata unor lucrări.

Radu Mazăre a petrecut 24 de ore în arestul Poliției Capitalei anul trecut. Atunci a fost reținut tot sub acuzația de luare de mită.

Primarul era bănuit că a primit 175 de mii de euro de la un om de afaceri a cărui firmă a construit campusul de locuințe sociale ‘Henri Coandă’ din Constanța.