Confidenţialitate

Radu Constantinescu a testat „Cel mai 4×4” din România – GALERIE FOTO

Competiţia „Cel mai 4×4” din România, ajunsă la a XVIII-a ediţie, și-a desemnat câștigătorii. Din juriul ediției din acest an a făcut parte și realizatorul Drum cu Prioritate Radu Constantinescu, dar și mai mulți experți de la cele mai apreciate publicații de specialitate din țară.

Titlurile acordate în această competiţie sunt mărci înregistrate la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, aceasta fiind singura competiţie naţională de tradiţie rezervată domeniului 4×4 care îşi propune să ofere consumatorului SUV-ul, SUV-ul Premium, off-road-ul şi pick-up-ul anului.

Autofan Company, organizatoarea acestei ediţii, este o companie specializată în evenimente auto, având o vastă experienţă în domeniul testelor 4×4.

Anul acesta, atât probele on-road cât și off-road s-au desfășurat în locații din zona Câmpulung Muscel. Testele pe asfalt au avut loc pe traseul de VTM dintre Lerești și barajul Râușor. Este o porțiune tehnică, rapidă ce alternează virajele cu liniile drepte și care s-a dovedit a fi o alegere excelentă pentru aprecierea calităților rutiere ale modelelor participante. Testele off-road au avut loc pe două trasee de munte amenajate în jurul comunei Lerești. Locația a oferit toate ingredientele necesare evaluării în teren accidentat a mașinilor, membrii juriului având la dispoziție secțiuni cu noroi, piatră, zone pentru încrucișarea punților, urcări și coborâri abrupte, macadam.

Pentru a fi eligibile în această competiţie, modelele prezente au intrat în vânzare în România în primul semestru al anului 2018. Toate modelele din concurs au avut echiparea pe care fabricantul a omologat-o pentru utilizarea rutieră obişnuită, nefiind permise îmbunatăţiri ale motorului, transmisiei, trenului de rulare sau caroseriei, inclusiv în privința pneurilor, mașinile au fost echipate standard.

Dacia Duster a fost desmenat este „Cel mai 4×4 SUV” din România, în timp ce categoria SUV Premium a fost adjudecată de Jaguar E-Pace. Jeep Renegade a fost ales „Cel mai 4×4 off-road” din România, iar Mercedes X-Class a câștigat categoria pick-up.