Radu Beligan, ultima aniversare pe scena teatrului – VIDEO

Maestrul Radu Beligan a emoţionat o sală întreagă, când şi-a sărbătorit pe 14 decembrie 2015, cea de-a 97-a aniversare, dar şi 77 de ani de carieră cu o reprezentaţie pe scena teatrului.

Actorul a urcat atunci pe scenă, la Palatul Naţional al Copiilor din Bucureşti, în spectacolul “Egoistul”, marcând astfel reprezentaţia cu numărul 300.

Radu Beligan a fost unul dintre cele mai importante nume ale teatrului românesc. A jucat alături de actori importanți, cu reprezentații atât în țară cât și în străinătate.

În acest spectacol, Radu Beligan avea calitatea de interpret, dar şi de regizor. “Egoistul” este ultima piesă a dramaturgului Jean Anouilh. Este opera în care autorul îşi dezvăluie, fără menajamente, percepţia asupra lumii contemporane.

radu beligan (1)

Subiecte complexe, precum viaţa şi moartea, iubirea, căsnicia, relaţia dintre părinţi şi copii, prietenia, egoismul, generozitatea şi chiar teatrul şi dramele sale, sunt abordate cu un umor exploziv, o replică strălucitoare şi o eleganţă verbală rar întâlnită. Iar viziunea regizorală a lui Radu Beligan punea în lumină toate aceste elemente.

radu beligan (2)

Radu Beligan obişnuia să îşi sărbătorească aniversările alături de publicul care i-a fost mereu alături.

Radu Beligan a încetat din viaţă pe 20 iulie 2016, la vârsta de 97 de ani.

Foto: Mihai Cernăianu/Facebook

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS