Confidenţialitate

Rădoi: Nu cred că jucătorii vor fi 100% conectaţi la meciul cu Liechtenstein

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României s-a arătat rezervat înaintea partidei cu Liechtenstein, ultima din preliminariile CM 2022.

“Într-adevăr, nu trecem prin momente foarte bune. E clar că a rămas în continuare o doză de dezamăgire după partida cu Islanda, e clar că şi mâine ne vom gândi atât la ce s-a întâmplat în meciul cu Islanda cât şi la partida dintre Macedonia şi Islanda. Sper ca frustrarea pe care am acumulat-o în partida cu Islanda să o arătăm mâine [duminică – n. red] seară, pentru că e clar că nu a trecut foarte uşor şi nu va trece foarte uşor dezamăgirea pe care a simţit-o toată lumea. E clar că băieţii vor sta cu gândul şi la rezultatul din cealaltă parte, nu vrem să le spunem, indiferent care va fi scorul, pentru că nu vrem să atragem atenţia în partea cealaltă. Dar nu cred că vor fi sută la sută conectaţi pentru partida din mâine seară oricât am încerca noi să îi facem să fac asta”, a declarat Mirel Rădoi.

Tehnicianul a admis că un eventual eșec cu Liechtenstein ar fi un rezultat ruşinos.

“În partida de mâine noi cred că avem mai multe lucruri de pierdut decât de câştigat. În cel mai fericit caz, cu o minune în partea cealaltă putem termina pe locul doi, dar necâştigând aici va fi o ruşine. Sunt sigur că se vor grupa foarte bine aşa cum a făcut-o şi la Bucureşti şi cu cât va trece timpul, va fi în avantajul lor, pentru că am demonstrat că de fiecare dată când nu am reuşit să marcăm, am intrat sub presiune”, a mai spus Mirel Rădoi.

Echipa naţională de fotbal a României a terminat la egalitate cu selecţionata Islandei, scor 0-0, joi seara, pe Stadionul Steaua din Bucureşti, în Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022.

Germania (calificată deja la turneul final) se află pe primul loc, cu 24 de puncte, urmată de Macedonia de Nord, 15 puncte, România, 14 puncte, Armenia, 12 puncte, Islanda, 9 puncte, Liechtenstein, 1 punct.

Duminică se vor juca ultimele partide din grupă, Armenia – Germania, Macedonia de Nord – Islanda şi Liechtenstein – România (Vaduz), toate de la ora 19:00.

Pentru a ocupa locul al doilea în grupă şi a se califica la baraj, România, care nu a mai participat la o Cupă Mondială din 1998, are nevoie de o victorie cu Liechtenstein, iar Islanda să nu piardă la Skopje cu Macedonia de Nord.