Confidenţialitate

Radio Cinema: “Black Panther: Wakanda Forever”, “Triunghiul tristeții” și “Insula”, pe marile ecrane

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“Black Panther: Wakanda Forever”, unul dintre cele mai așteptate filme ale anului, este continuarea blockbusterului Disney “Black Panther”.

În SUA, premiera a avut loc la Hollywood, la sfârșitul lunii trecute. Cei care l-au văzut spun ca este un omagiu potrivit adus regretatului Chadwick Boseman, actorul care l-s interpretat pe regele T’Challa, și care a murit în 2020 din cauza unui cancer. Marvel nu a redistribuit rolul, ci a modificat povestea.

Câștigătorul de anul acesta al trofeului Palme d’Or de la Cannes, “Triangle of Sadness/Triunghiul tristeții”, ajunge în cinematografele românești.

Distribuit de Independența Film, lungmetrajul lui Ruben Östlund este o comedie-noir, o satiră asupra lumii bogaţilor și a felului în care sunt percepute raporturile de clasă. Este al doilea film cu care Ruben Östlund câștiga un Palme d’Or, după “The Square/Pătratul”, satiră cu care s-a impus la Cannes în 2017.

În “Triangle of Sadness”, Carl şi Yaya sunt un cuplu de celebrităţi invitate într-o croazieră de lux la care participă doar cei mai bogați dintre cei bogați.

Cu Harris Dickinson si Charlbi Dean in rolurile principale, dar şi cu Woody Harrelson in distributie, acest film despre capitalismul zilelor noastre a fost ovaţionat la Cannes, în picioare, minute în șir. Acum, îl avem la cinema. Din păcate, în această vară, actrita din rolul principal, Charlbi Dean, a murit la doar 32 de ani, cel mai probabil din cauza unei infecții virale.

Animația “Insula”, de Anca Damian, selectată în 50 de festivaluri din toată lumea, este o comedie suprarealistă, abordare postmodernă a mitului lui Robinson Crusoe. Plecând de la premisa şi poetica textului lui Gellu Naum, pe muzica de Ada Milea şi Bălănescu Quartet, filmul este catalogat ca “o operă la intersecţia artelor vizuale, muzicii şi literaturii”. Este nevoie de acordul parintilor pentru copiii mai mici de 12 ani!

Pentru toată familia, ajunge în cinematografe o altă animație. “Icar”, băiatul care a zburat prea aproape de soare, este o reinterpretare a legendei antice, subtitrat în limba română.