Confidenţialitate

RĂDĂUȚI: Mașina unui polițist de frontieră, incendiată

Mașina unui polițist de frontieră din Rădăuți, specializat pe combaterea contrabandei de țigări, a fost incendiată.

Flăcările au distrus aproape jumătate din vehicul.

Procurorii au deschis un dosar penal.

„La sosirea echipajului, ardea partea din faţă a maşinii, cu pericol de propagare la casa de locuit a proprietarului. (…) Maşina a ars în proporţie de 40%, iar cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenţionată sursei de aprindere pentru a genera incendiul.Nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat casa”, a declarat Alin Găleată, purtător de cuvânt al ISU Suceava.

Un incident asemănător, susţine sindicalistul Bogdan Bănică a avut loc acum o lună, când maşina unui polițist care lucrează în Vatra Moldoviţei a fost, de asemenea, incendiată.

„Acolo însă se bănuieşte că ar fi mafia lemnului, aici ar fi, prezumtiv legături cu mafia contrabandei. Poliţistul respectiv a fost apreciat pentru activitatea pentru această linie de combatere a contrabandei.”, a declarat – pentru Mediafax –  preşedinte executiv al Sindicatului National al Poliţiştilor DECUS.

Bogdan Bănică susţine şi că ministrul de Interne „este depăşit de situatie” şi că „trăieşte într-o lume paralelă în contextul în care astfel de acţiuni de intimidare şi răzbunare asupra poliţiştilor continuă, pe fondul legislaţiei extrem de permsive care apără mai repede pe infractor decât pe poliţist.”