Confidenţialitate

Rabla pentru electrocasnice: De vineri, se pot obține vouchere pentru aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare

Cea de-a treia etapă a programului Rabla pentru electrocasnice începe vineri, de la ora 10.00, putând fi obținute vouchere pentru aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare cu un consum redus de energie.

Înscrierile încep la ora 10.00.

Etapa, al cărei buget este de 15 milioane de lei, se desfăşoară până la 1 iulie, ora 23.59, sau până la epuizarea bugetului.

Potrivit Ministerului Mediului, valoarea voucherelor este de 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an, de 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++, și tot de 400 de lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++.

Potrivit Administraţiei Fondului de Mediu, pentru aparatele de aer condiţionat se poate preda un electrocasnic din aceeaşi categorie, pentru aspiratoare un electrocasnic echivalent, iar pentru uscătoarele de rufe orice electrocasnic vechi inclus în program.

Programul “Rabla pentru electrocasnice” – sesiunea 2021 a debutat pe data de 14 mai, cu perioada de înscriere a persoanelor fizice, timp de o săptămână.

La sesiunea din acest an, modalitatea de accesare a programului a fost revizuită, astfel încât persoanele fizice să poată beneficia de oportunitatea de a se înscrie şi de a obţine unul sau mai multe vouchere.

Ediţia din 2021 a programului “Rabla pentru electrocasnice” se desfăşoară etapizat. Astfel, în etapa I a avut loc selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte maşinile de spălat rufe/vase şi frigiderele/congelatoarele (21 mai – 3 iunie), iar în etapa II selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte televizoarele, laptopurile şi tabletele (4 – 17 iunie).

Bugetul alocat ediţiei din acest an a programului “Rabla pentru electrocasnice” este de 75 milioane de lei, aproape dublu faţă de sesiunea din 2019, când a fost alocată suma de 40 de milioane de lei.