Confidenţialitate

Qatar renunță la testul COVID negativ pentru vizitatori chiar înainte de Cupa Mondială de Fotbal

Qatar, gazda Cupei Mondiale de Fotbal, a eliminat cerința ca vizitatorii să prezinte un test COVID-19 negativ înainte de a intra în țară, a anunțat miercuri seara Ministerul Sănătății într-un comunicat de presă.

Qatar se așteaptă la un număr de vizitatori care poate ajunge la 1,2 milioane de persoane în timpul turneului care se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, scrie Reuters.

Fără test COVID la intrarea în Qatar

Autoritățile din Qatar au anunțat că rezidenții din Qatar nu mai sunt nevoiți să-și facă testul COVID-19 la intrarea în țară după ce au călătorit în alte zone ale lumii.

În plus, Ministerul Sănătății a renunțat la certificatul de vaccinare COVID-19, pe care adulții îl prezentau înainte la intrarea pe stadioane sau magazine ori restaurante.

Restricțiile se relaxează datorită numărului tot mai mic de cazuri COVID

Autoritățile au anunțat că restricțiile se reduc pe fondul numărului cazurilor de îmbolnăviri cu coronavirus în scădere, atât în Qatar, cât și în lume, dar și datorită programului de vaccinare anti-COVID din țară.

Săptămâna trecută, oficialii au relaxat regulile ce privesc masca de protecție – în acest moment este obligatorie purtarea măștii doar pentru persoanele care intră în unități medicale.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Cazul Halep: Dopajul cu o substanţă nespecifică, așa cum este Roxadustatul, este din start considerat intenţionat, notează Agenţia Naţională Anti-Doping