Confidenţialitate

Putin: Voluntarii pot veni să lupte împotriva forțelor ucrainene. Dacă există astfel de oameni, trebuie să-i ajuți să meargă la luptă

Președintele Rusiei a aprobat vineri trimiterea unor voluntari care să lupte în Ucraina alături de ruși. Acesta este răspunsul lui Vladimir Putin la trupele care au venit să lupte alături de ucraineni, trupe pe care președintele Rusiei le-a numit „mercenari”.

„Dacă există oameni care vor să meargă acolo voluntar, ca să-i ajute pe cei din Donbas, atunci trebuie să-i ajuți pe acești oameni să meargă în zona de luptă”, a declarat Vladimir Putin.

Putin a aprobat și transferul sistemelor de rachete occidentale, pe care rușii le-au capturat de la ucraineni, către combatanții rebeli susținuți de ruși în Donbas, scrie Reuters.

Serghei Șoigu a propus predarea sistemelor antitanc Javelin și Stinger către combatanții din Lugansk și Donețk. Putin a fost de acord cu acest lucru.

Ministrul Apărării din Rusia a declarat că există 16.000 de voluntari în Orientul Mijlociu care sunt pregătiți să lupte alături de separatiștii din Donbas.

Sursa foto: Twitter / President of Russia

Citește și: Wali, unul dintre cei mai buni lunetiști din lume, s-a alăturat armatei din Ucraina