Putin: sportivii ruși vor concura la Olimpiadă sub drapelul CIO

Rusia le va permite sportivilor ei să participe la Jocurile Olimpice de iarnă sub steagul Comitetului Internațional Olimpic, a anunțat miercuri Vladimir Putin.

Aflat într-o vizită de lucru la o uzină din Nijnîi Novgorod, președintele Federației Ruse a declarat că ar fi nedrept să îi împiedice pe sportivii țării sale să concureze în Coreea de Sud, în luna februarie, în ciuda suspendării dictate de CIO, pentru dopaj instituționalizat.

Amintim, Rusia este acuzată că a folosit dopajul “în masă” între 2011 și 2015, mai ales la Olimpiada de Iarnă din 2014 pe care a organizat-o la Soci.

Comitetul Internațional Olimpic procedează acum la fel Federația Mondială de Atletism, care a suspendat sportivii ruși tot pentru dopaj în 2015, dar le-a permis atleților “curați” să participe la Rio anul trecut și la Campionatele Mondiale de la Londra anul acesta, sub drapel neutru.

Practicarea dopingului în cea mai mare țară din lume a fost dezvăluită printr-un raport al jurnalistului canadian Richard McLaren, care a adus dovezi ale implicării inclusiv a serviciilor secrete de la Moscova, pentru a acoperii sistemul de ascundere a folosirii substanțelor interzise.

Jocurile Olimpice de Iarnă de la Pyeong Chang, vor avea loc între 9 și 25 februarie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS