Putin ordona incetarea exercitiilor militare in apropiere de frontiera cu Ucraina

Vladimir Putin a ordonat astăzi retragerea trupelor care participă la exerciţii militare în apropiere de frontiera cu Ucraina, a anunţat Kremlinul. Totodata, Moscova cere Kievului să-şi retragă ‘imediat’ trupele din estul ţării.

Putin a ordonat forțelor militare care au luat parte la aplicații în trei regiuni din sudul Rusiei – Rostov, Belgorod și Briansk – să revină la bazele lor.

Preşedintele rus i-a ordonat ministrului Apărării, Serghei Shoigu, să cheme trupele în garnizoane, din cauza încheierii exerciţiilor, a anunţat Kremlinul. Nu este clar dacă ordinul lui Putin semnifică faptul că vor fi mai puțini soldați în apropiere de granița cu Ucraina, unde s-ar afla deja desfășurați, conform informațiilor NATO, în jur de 40.000 de militari ruși.

Rusia a îndeamnat apoi Ucraina ‘să pună capăt imediat operaţiunii represive şi violenţelor şi să retragă trupele’.

La rândul său, Ministerul ucrainean de Externe i-a propus Moscovei să iniţieze ‘imediat’ activităţi comune pentru stabilizarea situaţiei la frontiera ruso-ucraineană. Ministerul rus de Externe a transmis că va examina propunerea autorităţilor ucrainene.