Confidenţialitate

Vladimir Putin, în timpul unui interviu acordat unui jurnalist apropiat de Trump: O înfrângere pentru Rusia în Ucraina este imposibilă | AUDIO

Într-un interviu de 2 ore acordat unui jurnalist american apropiat de Donald Trump și acuzat de numeroase conspirații, președintele Rusiei, Vladimir Putin a spus că țara sa nu are niciun interes să extindă războiul din Ucraina și să atace alte state precum Polonia sau Letonia. Liderul de la Kremlin a spus că o înfrângere pentru Rusia în Ucraina este imposibilă și a criticat ajutorul militar acordat de Statele Unite.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În mare parte din interviul acordat jurnalistului american Tucker Carlons, Vladmir Putin s-a plâns că Ucraina a fost pe punctul de a ajunge la un acord care să pună capăt ostilităților odată cu negocierile de la Istanbul, din aprilie 2022, dar a refuzat această șansă.

El a vorbit în limba rusă, iar răspunsurile au fost dublate în engleză.

Întrebat dacă își poate imagina un scenariu în care ar trimite trupe rusești în Polonia, țară membră NATO, președintele Rusiei a răspuns:

„Doar într-un singur caz, dacă Polonia atacă Rusia. De ce? Pentru că nu avem niciun interes în Polonia, Letonia sau oriunde altundeva. De ce am face așa ceva?”.

Vladimir Putin a criticat Statele Unite că sprijină Ucraina și a subliniat că americanii au probleme mai importante de care să se ocupe. Liderul de la Kremlin a spus că Rusia va lupta până la capăt și o înfrângere a sa în Ucraina este imposibilă.

„Aveți probleme la graniță, probleme cu migrația, probleme cu datoria națională. Nu aveți nimic mai bun de făcut, așa că ar trebui să luptați în Ucraina?”.

Jurnalistul care a realizat interviul, Tucker Carlson, este considerat un apropiat al lui Donald Trump. El a fost dată afară de Fox News, după ce  postul de televiziune a fost obligat, în instanță să achite daune de peste 780 de milioane de dolari pentru răspândirea de informații false. Carlson a spus în emisiunea sa că în timpul alegerilor din 2020, aparatele de vot ar fi fost folosite pentru a-l dezavantaja pe Trump.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Donald Trump nu beneficiază de imunitate prezidențială, decizia unui tribunal american