Confidenţialitate

Puterea Internetului: Cum a ajuns virală o piesă cântată de un turc, remixată de sud-africani și ascultată de chinezi și italieni

Ca să vedeți puterea internetului, o piesă mai veche a fost refăcută cu ajutorul oamenilor din diferite colțuri ale lumii. Ievan Polkka, așa se numește melodia. Are origini finlandeze și o știți, cu siguranță.

Bilal Goregen, originar din Turcia, a început să cânte piesa asta pe stradă și a pus filmulețul pe Facebook.

Ce s-a întâmplat apoi: au găsit-o cei de la The Kiffness din Cape Town, Africa de Sud. Proiectul face muzică electronică. Băieții au luat varianta lui Bilal și au remixat-o, apoi au postat-o pe Instagram. Când au ascultat-o, s-au alăturat apoi câțiva violoniști, trompetiști și backing vocals și.. așa a început imensul succes!

Piesa celor de la The Kiffness cu Bilal Goregen a devenit virală pe internet, cu peste 15 milioane de vizualizări.

În Turcia a devenit o senzație, a început să fie căutată pe Shazam în Italia și s-a auzit inclusiv în clasele copiilor din China.

Piesa a fost lansată și în Africa de Sud și artiștii spun că piesa asta e un adevărat testament al spiritului uman:

”Faptul că vedem copilași chinezi care vibrează la sound-ul finlandez, cântat de un toboșar turc pe stradă, remixat de sud africani și căutat de italieni pe Shazam este uimitor! Nu contează de unde suntem, eu chiar cred că avem mai multe în comun decât lucrurile care ne despart. Dorința mea pentru 2021 este să dăm mai multă energie spre lucrurile care ne aduc împreună.

În videoclip apare și o pisică tare simpatică. Vă lăsăm s-o descoperiți.

Hai să ascultăm piesa, dacă nu ați ascultat-o deja pe Drum cu Prioritate:)

FOTO: Captura Youtube The Kiffness Ievan Polkka ft. Bilal Goregen