Confidenţialitate

Pușcăriașii scriitori ar putea plăti mii de euro pentru evaluarea propriilor lucrări ,,științifice,,

Pușcăriașii care scriu lucrări așa zis științifice, pentru a ieși mai repede din penitenciare, ar putea să-și suporte singuri costurile evaluării cărților.
Este vorba despre plata a trei experți care să spună dacă o lucrare scrisă în penitenciar are sau nu valoare de lucrare științifică.
Invitată la Interviurile Europa FM, ministrul Justiției, Raluca Prună, a explicat că, în acest moment, așteaptă de la Ministerul Educației mai multe date.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Articolul de lege care le permite condamnaților să iasă mai repede din pușcării, dacă scriu lucrări științifice, a fost suspendat în această primăvară.
Asta după ce DNA a sesizat că zeci de condamnați celebri, printre care Gigi Becali și George Copos, au beneficiat de reducerea pedepselor.
Ministrul Raluca Prună spune că Guvernul va decide în următoarea lună dacă această facilitate va rămâne în legislație sau va fi abrogată.
Și asta pentru că există riscul apariției unor discriminări între cei care au bani și deținuții care nu-și permit plata unor experți.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.