Punct de lucru al ISU pe Transfăgărăşan

Intervenția pompierilor și a SMURD în cazul unor accidente pe Transfăgărășan se va face mult mai rapid. Aceasta după ce ISU Argeș a amenajat la Salvamont ”Cota 2000” un punct de lucru temporar pentru intervenții în situații de urgență. Acesta va funcționa pe perioada în care Transfăgărășanul este deschis. Până acum, cea mai apropiată subunitate de pompieri era în Curtea de Argeş.

Punctul de lucru temporar funcţionează pentru intervenţii în situaţii de urgenţă în zona Transfăgărășan,în judeţele Argeş şi Sibiu.  În zonă, se vor afla în fiecare an, pe perioada cât DN 7 C va fi deschis, o autospecială cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD de prim ajutor, deservite permanent de cinci subofiţeri.

 

DN 7 C ”Transfăgărăşan” face legătura între municipiul Curtea de Argeş, din judeţul Argeş, şi localităţile sibiene Cârţişoara şi Avrig, fiind  drum de trecere a Masivului Făgăraş de la nord la sud. Traseul este extrem de dificil de parcurs de către orice fel de vehicul, cuprinzând porţiuni cu curbe periculoase, cu pante mari, pe alocuri fiind neprotejat cu parapeţi.

transfagarasan-road-wallpaper

„Din analiza situaţiei operative, numai în ultimii ani, pe traseul respectiv au avut loc numeroase evenimente, accidente şi situaţii de urgenţă care au necesitat o intervenţie rapidă, fie pentru descarcerare, acordarea primului ajutor medical sau pentru acţiunile de căutare-salvare a unor persoane. Necesitatea înfiinţării acestui punct de lucru a venit pentru a reduce timpul de răspuns, deoarece în judeţul Argeş Transfăgărăşan are cel mai sever parcurs, constând în pante mari şi curbe extrem de periculoase, iar cea mai apropiată subunitate de pompieri era Detaşamentul de Pompieri Curtea de Argeş”, se mai arată în comunicatul de presă .

Purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, Mădălina Epure, a declarat pentru Europa FM:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

 

05aug-12 epure de ce s-a luat masura

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS