Confidenţialitate

Puglia. Turiștii, enervați de noua regulă instituită pe plajele din regiune: Le este interzis să aducă mâncare și băutură de acasă | AUDIO

Turiștii, enervați de o nouă regulă pe plajele din regiunea italiană Puglia: faptul că nu mai au voie să aducă mâncare și băutură de acasă a provocat un val de critici. Asociațiile locuitorilor din zonă spun că este un abuz și că, după ce plătesc pentru șezlonguri și umbrele, nu pot fi obligați să mănânce la restaurant.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

A fost odată liniște pe plajă, notează, cu ironie, unele ziare italiene. Și erau vremuri când puteai mânca liniștit un pepene pus la răcit în nisip, parmezan și niște vin adus de acasă, sau diverse fructe. Acum, pe unele plaje din Puglia localnicii se plâng că nu pot să-și ducă proviziile pentru o zi de stat la soare.

Mulți localnici se declară indignați de faptul că unii operatori ai plajelor le pândesc sacoșele pe care le aduc la plajă, cu care cumva să scoată mâncare și băuturi. Spun că nu au altă soluție decât coșul cu alimente de acasă având în vedere prețurile foarte mari practicate de barurile și restaurantele de la malul mării.

Localnicii și turiștii spun că, oricum, plajele gratuite sunt tot mai puține și că plătesc taxe mari pentru acces în unele zone, taxe cuprinse între 30 și 100 de euro.

O asociație din regiune arată că o zi obișnuită petrecută la plajă în Bari costă o familie 250-300 de euro, în condițiile în care o salată a ajuns să coste 25 de euro.

Unii operatori au declarat că nu ar fi instituit controale atât de stricte și că nu îi gonesc pe turștii care vin cu o gustare, o băutură, dar admit că picnicurile nu sunt permise în câteva zone și nici lăzile frigorifice mari.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: STUDIU. Aproape 60% dintre angajații români își aglomerează concediile pe timpul verii | AUDIO