Publicul TIFF va vedea ”Dovlatov”, cel mai nou film al lui Alexey German Jr.

În avanpremieră în România, publicul TIFF 2018 va avea ocazia de a vedea ”Dovlatov”, cel mai nou film al lui Alexey German Jr. , premiat cu două trofee la Berlin anul acesta: Ursul de argint pentru contribuție artistică și Premiul Berliner Morgenpost Reader’s Jury.

”Dovlatov” este cel mai nou film al lui Alexey German Jr. care pentru prima dată își îndreaptă camera de filmat asupra orașului său natal, Leningrad (Sankt Petersburg), pentru a ilustra viețile tinerilor scriitori sovietici Serghei Dovlatov și Iosif Brodski și a altor artiști reprimați în anii ’70.

”Dovlatov” urmărește șase zile din viața renumitului scriitor, Serghei Dovlatov, a cărui viziune satirică depășea constrângerile Rusiei Sovietice din anii ’70. Împreună cu poetul și prietenul său, Iosif Brodski, Dovlatov a luptat pentru menținerea talentului și integrității sale, fiind martor în același timp la suprimarea celorlați colegi de breaslă de către un sistem puternic, de neclintit, de care nu vor scăpa ulterior odată decât cu emigrarea în Occident.

”Dovlatov” va fi distribuit în cinematografele din România începând cu 15 iunie. Până atunci, în avanpremieră în România, publicul TIFF 2018 va avea ocazia de a vedea ”Dovlatov” luni, 28 mai, de la ora 18.00, la Cinema Florin Piersic, iar duminică, 30 iunie, de la ora 14.00, la Sapieția.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS