Confidenţialitate

Simona Halep, într-o caricatură considerată jignitoare

„O româncă a câștigat la Roland Garros”, scrie Charlie Hebdo deasupra unei caricaturi cu Simona Halep care strigă „Fier vechi, fier vechi”.

Desenul a stârnit revolta multor români, care au interpretat caricatura drept un atac grosolan la adresa campioanei de la French Open.

Caricatura face trimitere la obiceiul rromilor din România de a vinde fier vechi și te poate duce cu gândul la faptul că și Simona Halep ar face același lucru cu trofeul câștigat la Rolland Garros.

Desenul a apărut în ediția tipărită a revistei franceze de satiră Charlie Hebdo și a stârnit numeroase controverse, dar mai ales revolta multor români, care au interpretat caricatura drept un atac grosolan la adresa campioanei de la French Open.

Pe de altă parte, sunt voci care remarcă faptul că Charlie Hebdo ar încerca, de fapt, să ironizeze modul în care francezii îi percep pe români și că ar fi mai degrabă o ironie la adresa societății franceze.

În ianuarie 2015, redacţia revistei Charlie Hebdo din Paris a fost atacată de terorişti, după publicarea unor caricaturi cu profetul Mahomed. În urma atacului au murit 12 persoane.