Confidenţialitate

Psihiatrul Gabriel Diaconu, despre campania de vaccinare: Partidele să stea la masă și să convină asupra unui memorandum

În contextul încetinirii ritmului de vaccinare împotriva Covid-19, psihiatrul Gabriel Diaconu le recomandă politicienilor din toate partidele să facă un pact astfel încât rata imunizării să crească.

Sănătatea publică și economică într-un eventual val 4 pandemic va depinde de câți români  vor fi vaccinați, a atras atenția în Deșteptarea, medicul Gabriel Diaconu:

„Eu cred că partidele, și de la putere și de la opoziție, ar trebui să stea la masă și să convină asupra unui memorandum. Campania de vaccinare a fost așa, ca un ghem de ață, tras de prea multe mâțe și la momentul de față este evident că, electoral, toată lumea n-are decât de pierdut. Știm foarte bine că la toamnă sunt congrese ale mai multor partide, dar între timp români suferă și români mor, despre asta e vorba.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Medicul Gabriel Diaconu le reamintește românilor sceptici că au o datorie morală să contribuie la reducerea riscului de sănătate publică dar și că România este privilegiată că are doze la discreție:

„Când spui că 75% dintre românii eligibili nu sunt vaccinați, spui un singur lucru, că avem în continuare un bazin extrem de fertil, o placă pe care să crească un nou val pandemic. ori, România este într-o poziție foarte privilegiată, în sensul în care avem vaccinuri la dispoziție, sunt țări în care sunt doritori și nu sunt doze. Este ceea ce eu am început să numesc perle date la porci. Drept urmare, cu riscul că unii se vor supăra, acest proces, de care noi am vorbit că este benevol, că este gratuit, nu e în sensul altruismului, ci este în sensul obligației morale.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei