Confidenţialitate

PSG, triumfătoare pentru a 10-a oară în Super Cupa Franței

Paris St. Germain și Olympique Marseille s-au confruntat, miercuri seara, în Super Cupa Franței, meci găzduit de stadionul Bollaert-Delelis din Lens.

A fost a doua oară când cele două echipe s-au întâlnit în Super Cupă, în 2010 câștigătorii fiind cei de la Olympique Marseille, după prelungiri și lovituri de departajare.

PSG s-a impus cu 2-1, după un meci destul de frumos, dominat de parisieni, cu multe faze de poartă de ambele părți, însă fără spectatori și pe o vreme ploioasă.

Omul primei reprize a fost argentinianul Mauro Icardi, care s-a aflat la primul meci de la revenirea sa în echipă. Acesta a deschis scorul în minutul 39 (1-0), după ce inițial îi fusese anulat un gol, pe motiv de offside.

Mai mult, Icardi a mai ratat o șansă uriașă de gol, după ce l-a driblat pe portar și a șutat inexplicabil în bara transversală.

Tot în prima repriză, lui Mbappe i-a fost anulat un gol, după ce arbitrul a consultat sistemul var și a constatat că a fost afară din joc.

În partea secundă, Pochettino l-a schimbat pe Di Maria cu Neymar. Icardi s-a remarcat din nou când după o pătrundere a fost faultat în careu.

Arbitrul a consultat sistemul VAR și a decis să acorde lovitură de pedeapsă. Neymar a transformat cu un șut pe centrul porții (2-0, min. 85). Cu un minut înainte de expirarea celor 90 regulamentare, Dimitri Payet a marcat golul de onoare, cu care a și închis tabela.

PSG, cu Mauricio Pochettino la comandă, a câștigat astfel primul Trofeu al anului în Franța.

Pentru parizieni a fost cea de a 10-a Super Cupă din istorie câștigată, trofeul „staționând” în vitrina campioanei pentru al 8-lea an la rând.