Confidenţialitate

PSD vrea secţii diferite pentru alegeri şi referendum

PSD anunţă că va organiza secţii diferite de votare dacă preşedintele Klaus Iohannis va cere oficial, organizarea unui referendum în ziua alegerilor europarlamentare.

Coordonatorul campaniei electorale a PSD, Mircea Drăghici, susţine că aşa prevede legea.

Săptămâna aceasta, Klaus Iohannis a avut două runde de consultări pe tema organizării referendumului: cu asociațiile civice și cu reprezentanții magistraților.

După prima întîlnire, organizațiile neguvernamentale au anunțat că organizarea consultării populare la 26 mai este aproape certă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Legea referendumului prevede că, în situaţia în care consultarea populară are loc simultan cu un proces electoral, inclusiv pentru Parlamentul European, ambele evenimente se realizează în cadrul aceloraşi secţii de votare.

Operațiunile administrative cad în sarcina aceloraşi birouri electorale.

Organizarea secţiilor pentru cele două evenimente electorale este importantă din cauză că un referendum este validat dacă la el participă cel puţin 30% dintre alegătorii înscrişi pe listele electorale.

Senatoarea USR Florina Presadă crede că, dacă Guvernul  va organiza secţii diferite, îşi va contrazice propria poziție de la un alt referendum.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.