Confidenţialitate

PSD vrea revenirea la reglementarea pieței energiei. Ciolacu: „Acea liberalizare a prețurilor a fost o tâmpenie” | AUDIO

PSD vrea să discute în coaliție despre reglementarea pieței energiei, cel puțin pentru consumatorul casnic. O ședință ar putea avea loc chiar în această săptămână.

Marcel Ciolacu, președintele PSD:

„Acea liberalizare a prețurilor în energie a fost o tâmpenie, făcută nu că n-ar fi fost necesară dar trebuia să faci, să gândești anumiți pași, să gândești un astfel de fenomen. Există 2-3 variante pe care o să le discutăm în coaliție, nu putem aloca 3% din PIB speculei, pentru că este o speculă în energie, adică nu putem aloca bugetul de la sănătate sau bugetul de la învățământ.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În acest moment, facturile la energie sunt ținute sub control prin plafonarea prețurilor până în aprilie 2023.

Social democrații își doresc revenirea la o piața reglementă, adică prețuri stabilite de autoritățile din domeniul energiei, explică Marcel Ciolacu:

„Deci dacă vorbim de o reglementare sau de o semi-reglementare pe zona casnică, din puntul meu de vedere și aici nu mi-aș dori să ajungem la un conflict în interiorul coaliției, trebuie o reglementare pe zona casnică a prețului.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.