PSD: Trăim cel mai negru 1 Mai din ultimele două decenii

Într-o postare online de Ziua Muncii, Partidul Social Democrat susține că este “cel mai negru 1 Mai din ultimele două decenii”.

Principala formațiunea de opoziție acuză guvernul liberal că nu a luat nicio măsură activă pentru păstrarea locurilor de muncă.

“Sunt afectaţi în primul rând cei mulţi, cei cu venituri mici, care nu au economii, pentru a rezista în izolare!

1.027.824 de contracte de muncă suspendate şi 260.171 de contracte încetate într-o lună şi jumătate, de la începutul stării de urgenţă! FMI ne anunţă că până la finalul anului rata şomajului va depăşi 10%! Guvernul nu a luat nicio măsură activă pentru păstrarea locurilor de muncă! Şomajul tehnic a fost doar o amânare! Dar încetează peste două săptămâni. Mulţi vor merge la serviciu doar pentru a-şi lua decizia de încetare a contractului de muncă!”, acuză social-democraţii.

PSD susţine că, dintre cele 600.000 de întreprinderi mici şi mijlocii doar 2,5% ”pot beneficia de mult trâmbiţatele credite garantate de Guvernul PNL”, iar cele nu sunt bancabile riscă falimentul.

”Alt val de şomeri, altă scădere şi mai abruptă a puterii de cumpărare! Există însă soluţii! PSD a demonstrat că poate reduce şomajul şi poate creşte puterea de cumpărare! Diferenţa majoră faţă de Guvernul actual, e că pentru PSD prioritatea sunt oamenii, nu băncile şi corporaţiile!”, susține Partidul Social Democrat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS