PSD se răzgândește – nu mai pune taxă pentru mașinile second-hand

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi, că ministrul Mediului, Garţiela Gavrilescu, are ca temă elaborarea unui pachet de măsuri pentru limitarea importurilor de maşini second-hand în România, el precizând că nu e vorba de reintroducerea unei taxe de poluare.

”Doamna Graţiela Gavrilescu are temă să vină cu o propunere în sensul ăsta. Dar nu de introducere a unei taxe, ci să vedem care este cel mai bun pachet de măsuri pentru ca importul de maşini second hand să nu mai crească şi să crească producţia internă. Eu cred că o mărire a numărului de unităţi pentru programul RABLA ar fi foarte bună pentru producţia de autovehicule din România”, a declarat Liviu Dragnea.

Timbrul de mediu a fost eliminat de la 1 februarie 2017, printr-o lege adoptată în Parlament de majoritatea PSD-ALDE, ceea ce a dus la importuri record de maşini second-hand în România.

Recent, însă, oficiali din Administrația Fondului de Mediu și Ministerul de Finanțe au confirmat că „până la finalul anului sperăm să avem o variantă agreată de toți cei implicați pentru o nouă taxă pe poluare”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS