Confidenţialitate

PSD se opune eliminării indemnizațiilor pentru artiști și sportivi

PSD se opune “categoric” eliminării indemnizațiilor de merit pentru artiști și sportivi, amendament introdus de deputatul PSD Adrian Solomon la legea de abrogare a pensiilor speciale. Partidul transmite într-un comunicat semnat de Marcel Ciolacu că Solomon nu a avut mandat în acest sens, informează Mediafax.

“PSD se opune categoric eliminării indemnizațiilor de merit pentru artiști și sportivi, precum și a drepturilor altor categorii profesionale și va vota împotriva acestui amendament la ședința de plen de mâine. Domnul Adrian Solomon nu a avut mandat din partea PSD pentru promovarea acestui amendament. Nu a existat niciodată vreo discuție în interiorul partidului despre acest subiect, iar astfel de poziții singulare nu reprezintă punctul de vedere al PSD”, potrivit unui comunicat al PSD, transmis după ce deputații au dat un raport de adoptare pe legea de abrogare a pensiilor speciale.

Comisia pentru muncă a Camerei Deputaților a votat, marți, un raport de adoptare pe proiectul PNL care abrogă pensiile speciale pentru mai multe categorii, inclusiv parlamentari, magistrați, funcţionari publici cu statul special, membri ai corpului diplomatic. Excepție fac militarii și polițiștii.

Președintele Comisiei pentru Muncă, deputatul PSD Adrian Solomon a propus un amendament prin care indemnizațiile de merit pentru sportivi și artiști sunt eliminate. Acesta a critica inițiativa PNL și a declarat în timpul dezbaterilor că “ori toți suntem speciali, ori niciunul nu este special”.