Confidenţialitate

PSD pregătește noi moțiuni împotriva unor miniștri

Social-democrații au anunțat că, în prima zi a săptămânii viitoare, vor da în legislativ moțiunea inițiată împotriva ministrului Agriculturii.

PSD pregătește, totodată, noi texte îndreptate împotriva altor membri ai cabinetului condus de Ludovic Orban.

“Am început lucrul la alte trei moţiuni simple adresate Ministerului de Interne, Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei”, a precizat, joi, purtătorul de cuvând al PSD, senatorul Lucian Romaşcanu.

În același timp, ooziția continuă demersurile începute pentru înfiinţarea celor două comisii parlamentare de anchetă privind achiziţiile publice din timpul pandemiei COVID-19 şi aşa-numita operaţiune “Sparanghelul”.

“Nu am renunţat la ideea unei moţiuni de cenzură, mai ales când vedem performanţele acestui Guvern total iresponsabil. Responsabilitatea în schimb de partea noastră este să nu punem ţara în faţa unei crize în timpul stărilor de alertă şi când pandemia nu este sub control. Lucrăm la un program legislativ şi economic şi, imediat ce condiţiile din ţară o vor permite, vom depune această moţiune de cenzură. Fireşte, trebuie să negociem acest lucru şi cu celelalte forţe parlamentare, noi nefiind majoritari în acest moment”, a adăugat Lucian Romaşcanu.

PSD a reluat criticile la adresa executivului pentru întârzierea adoptării legislației pentru instituirea stării de urgență.