PSD: Lupta politică pe seama suferinţei oamenilor este revoltătoare

Partidul Social Democrat consideră că șeful statului paseze responsabilități pentru probleme din sistemul sanitar.

”Este înduioşător să-l auzi pe Preşedintele României, aflat de 6 ani în funcţie, delimitându-se public de deficienţele statului pe care îl conduce, dar acuzând în continuare Legislativul pentru incompetenţa Guvernului pe care îl patronează. PSD îi somează pe Preşedintele României şi Guvernul Său să guverneze, să vină cu soluţii clare şi coerente pentru economie şi, mai ales, să ia în serios importanţa testării populaţiei”, a transmis social-democrații, joi, într-un mesaj pe Facebook.

Potrivit lor, ”mesajele triumfaliste nu ajută la nimic, nici ascunderea adevărului”.

”Soluţiile nu există, iar lupta politică pe seama suferinţei oamenilor este revoltătoare şi ar trebui să înceteze de îndată”, adaugă PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că ”în trei decenii, nu s-a construit în România o legislaţie coerentă, prin care statul să poată face faţă inclusiv unei epidemii extinse”.

”Guvernul este obligat să se adapteze permanent la puţinele resurse legislative pe care le are la dispoziţie, în timp ce în Parlament politicieni vechi şi retrograzi au încercat să dărâme şi modestele instrumente pe care le aveam la dispoziţie. Am văzut de altfel chiar zilele trecute cu câtă iresponsabilitate unii parlamentari erau gata să facă aproape inoperabilă şi legea privind starea de alertă. Această situaţie nu mai poate continua! Legislaţia trebuie croită într-un mod coerent, astfel încât să permită intervenţia rapidă a statului. Într-o situaţie de urgenţă ori de alertă, Guvernul, indiferent de culoarea politică, este cel care trebuie să ia măsuri imediate pentru că el are instrumentele executive pentru a le pune în practică rapid atunci când se impune”, a susținut şeful statului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS